Trükkök a vágólappal

Kevesen tudják, hogy sok programban használhatóak a másolás és beillesztés billentyűparancsok. Ezzel a lehetőséggel  fel lehet gyorsítani a munkavégzést. Sok esetben nem kell a menüben bóklászni vagy nem kell a megnyitás párbeszédpanellel birkózni. Néhány alkalmazás, amelyben használható ez a hasznos funkció!
 
Az Outlook levelezőprogramban egy megnyitott levélhez gyorsan tud fájlokat csatolni. A fájlböngészőben jelölje ki a csatolni kívánt fájlt vagy fájlokat, majd a másoláshoz nyomja le a CTRL+C billentyűparancsot. Ezután lépjen a megnyitott levél törzsébe és a CTRL+V billentyűparanccsal illessze be azokat. Fontos, hogy a beillesztést a levél törzsében végezze el, ellenkező esetben nem fog működni a csatolás.
 
A finereader karakter felismerő (OCR) programmal gyorsan fel tud ismertetni egy képfájlt. A fájlböngészőben jelölje ki a felismertetni kívánt képfájlt vagy képfájlokat, majd a másoláshoz nyomja le a CTRL+C billentyűparancsot. Ezután lépjen a megnyitott Finereader programba és a CTRL+V billentyűkombinációval illessze be azokat. A karakter felismerés egyből elkezdődik a beillesztés után.
 
A Nero burning rom CD/DVD író programba gyorsan össze tudja állítani a kiírandó anyagot. A fájlböngészőben jelölje ki a lemezre írandó fájlt vagy fájlokat, majd a másoláshoz nyomja le a CTRL+C billentyűparancsot. Ezután lépjen a megnyitott Nero burning rom programba és a CD/DVD fanézetében a CTRL+V billentyűparanccsal illessze be azokat.
 
Bár a Total Commander fájlkezelő programban az f5 billentyűvel tud másolni a két panel között a CTRL+C és CTRL+V billentyűparancs itt is működik.